Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Pedro Olalla, Η μετέωρη Ελλάδα

Παραβρέθηκα σήμερα στην παρουσίαση του βιβλίου του Pedro Olalla  (Πεδρο Ολάγια) "Η Μετέωρη Ελλάδα".
Τον Pedro Olalla τον γνωρίζω μόνο από το έργο του "Οι τόποι των μύθων" ένα εκπληκτικό ντοκυμανταίρ για τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας και το οδοιπορικό στους τόπους του κάπου το 2000. Μέσα από αυτό το έργο του άντλησα στοιχεία για το δικό μου μυθιστόρημα "Στις πύλες του Άδη" και στην παρουσίαση έδειξα τμήμα τους.

Για έναν κατ' επιλογή Έλληνα, φιλλέληνα, όπως ο Pedro Olalla θα ήταν αδιανόητο να μην ασχοληθεί με το μέγιστο επίτευγμα του Ελληνικού πολιτισμού, την Δημοκρατία. Ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια όπου η όλο και περισσότερο περιορισμός της είναι ασφυκτικός όσο και η εξαθλίωση που επιβάλλεται.

Την παρουσίαση οργάνωσε η Πρωτοβουλία για νέο Σύνταγμα και ομιλητής ήταν ο επίτροπος της Ισπανικής πρεσβείας για θέματα πολιτισμού και ο Βασίλης Ξυδιάς, αρθογράφος, μέλος της "Πρωτοβουλίας, άνθρωπος των κινημάτων και, πάνω απ'όλα, εκπαιδευτικός.
Ο Βασίλης είχε παρουσιάσει και το δικό μου βιβλίο "Δημοκρατία, αυτή η άγνωστη ... κρίση"  και ομολογώ ότι, ευχάριστα, δεν ήταν αυτή η μοναδική ομοιότητα στην προσέγγιση του διανοητή Olalla με τη δική μου ματιά.

Αναρτώντας τις φωτογραφίες που πήρα και κρατώντας τις εξαιρετικές τοποθετήσεις του Pedro Olalla και του Βασίλη Ξυδιά, επιφυλάσσομαι να γράψω περισσότερα όταν διαβάσω το βιβλίο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου