Το δρόμο του προς εκτύπωση πήρε το πρώτο μου μυθιστόρημα "ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ" καθώς είχε εξαντληθεί και τώρα ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει από τις εκδόσεις "ΕΝΤΥΠΟΙΣ"
Οι "ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ" είναι ιστορικό μυθιστόρημα για τη μάχη του Μαραθώνα κυρίως μέσα από τα μάτια του τραγικού ποιητή Αισχύλου καθώς η έμπνευση για να το γράψω ήταν το επίγραμμα που ο ίδιος ζήτησε να μπει στο μνήμα του
Αἰσχύλον Εὐφορίωνος Ἀθηναῖον τόδε κεῦθει
μνῆμα καταφθίμενον πυροφόροιο Γέλας·
ἀλκὴν δ' εὐδόκιμον Μαραθώνιον ἄλσος ἄν εἴποι
καὶ βαθυχαιτήεις Μῆδος ἐπιστάμενος.
Τον γιο του Ευφορίωνα τον Αθηναίο Αισχύλο
κρύβει νεκρόν το μνήμα αυτό της Γέλας με τα στάρια·
την άξια νιότη του θα ειπεί του Μαραθώνα το άλσος
κι ο Μήδος ο ακούρευτος οπού καλά την ξέρει.
Ο Αισχύλος άλλαξε την τραγωδία φέρνοντας δεύτερο ηθοποιό στη σκηνή μαζί με το χορό. Έζησε την άνοδο και την ακμάζουσα Αθηναϊκή Δημοκρατία και αυτό το νέο πολίτευμα που επέτρεπε στους πολλούς να συμμετέχουν στα κοινά ήταν αυτό που προστάτευσαν στη μάχη που έδωσαν οι Αθηναίοι.
Επίσης εξετάζεται και η δράση όσο και η ευφυία, πολιτική και στρατιωτική, του Μιλτιάδη, που οδήγησε την μάχη με μαεστρία ώστε να αντιπαρέλθει το αριθμητικό μειονέκτημα.
Ήταν η πρώτη μάχη που δόθηκε σε Ελληνικό έδαφος σηματοδοτώντας την αρχή των νικηφόρων πολέμων και ήταν ένας θρίαμβος για τους Αθηναίους, όσο και για τους Πλαταιείς που στάθηκαν δίπλα τους.
Η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιουνίου 2025
Περίληψη από το οπισθόφυλλο:
Ο Αισχύλος, μετά το θριαμβευτικό ανέβασμα της παράστασης Πέρσες, στο θέατρο της πόλης Γέλα της Σικελίας όπου καταχειροκροτήθηκε από ένα θερμότατο ακροατήριο, συγκινημένος και υπερήφανος που κι ο ίδιος συμμετείχε σε μια ηρωική στιγμή της Ιστορίας, θυμάται τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στον Μαραθώνα, όταν όλοι οι Αθηναίοι, με μια ψυχή και με αυταπάρνηση απαράμιλλη, έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα στην κρίσιμη μάχη που θα καθόριζε το μέλλον του Ελληνισμού. Συγκινημένος περιγράφει την αποφασιστική πορεία των Αθηναίων ανάμεσα στα βουνά ενώ πηγαίνουν για ν' αντιμετωπίσουν το πεπρωμένο τους, τη συνάντηση με το θεό Πάνα που θα γίνει σύμμαχος στον ιερό τους αγώνα κι έπειτα την τιτάνια μάχη σώμα με σώμα Αθηναίων και Περσών, στην Πεδιάδα του Μαραθώνα. Μια μάχη που ως τότε όμοιά της δεν είχε βιώσει ο Ελληνισμός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου